bellen: 06 - 1414 80 45 mailen: doshelden@gmail.com.com

nieuws: dos maakt zich op voor derby tegen gak! LEes meer >

25-08 | Bekervoetbal

"Jullie jongens hebben een fantaschische wedstrijd gespeeld!"

Eindelijk is het dan zo ver...de eerste wedstrijd van het seizoen voor het team van Aljoscha. De bekerwedstrijd tegen Lemelerveld JO17-1 staat vandaag op het programma. De weersomstandigheden zijn voor het publiek fantastisch, maar voetballen met tropische temperaturen is andere koek!

Het is altijd weer spannend zo'n eerste wedstrijd en zeker tegen een ploeg als Lemelerveld die een klasse hoger speelt in de competitie. Maar de gedegen voorbereiding op dit seizoen werpt direct zijn vruchten af. Vooral in de eerste helft van de wedstrijd laat DOS, ondanks de afwezigheid van een drie-tal belangrijke spelers, al heel veel mooie dingen zien. Lemelerveld heeft duidelijk moeite met het spel van DOS. De inzet is van onze jongens is geweldig en er wordt een aantal malen prima gecombineerd en opgebouwd. DOS komt regelmatig gevaarlijk voor het doel. Ja, DOS imponeert in de eerste heft van deze wedstrijd en komt in deze fase dan ook verdiend op voorsprong als Jan Oebele een terecht gegeven penalty hard in de touwen werkt: 1-0. Het is vervolgens Lemelerveld dat via een snelle counter onze nog kwetsbare verdediging verschalkt: 1-1. Nog niets aan de hand, want DOS laat wederom via een prachtige combinatie zien wat ze in huis heeft als de invallende Imri op aangeven van Mathijs zijn eerste balcontact weet te verzilveren. Het resultaat van een prachtig opgebouwde aanval waarbij de jongens elkaar feilloos weten te vinden: 2-1.

Nog nagenietend van deze voorsprong slaat Lemelerveld keihard terug en wederom via de counter wordt de gelijkmaker binnengeprikt: 2-2. Dat is ook tevens de ruststand.

In de tweede helft krijgt DOS het zwaar. Lemelerveld is duidelijk niet van plan om hier punten te verspelen en worden steeds gevaarlijker. Het spel speelt zich in de tweede helft voornamelijk af voor het doel van Jonathan die met een aantal prima reddingen DOS in leven weet te houden. Maar uiteindelijk wordt de druk van het fysiek sterkere Lemelerveld te groot en moet DOS de gelijke stand uit handen geven. Het wordt 2-3, 2-4 en vlak voor tijd wordt de 2-5 gemaakt. Dat is dan ook de eindstand.

Ondanks dit zure verlies blikt Aljoscha tevreden terug: "Jullie jongens hebben een fantastisch wedstrijd gespeeld. Ik ben echt trots op de jonge heren. Wij stonden zelfs in de eerste helft met 2-1 voor...."